Mi várható jövőre? (2017.09.01)
Az önkéntes pénztárakat negatívan érinti a megemelt cafeteria adó, de a munkáltatók, a lakosság és végeredményben az állam sem jár jól, ha az éppen éledező öngondoskodási hajlandóság visszaesik.

Idén is szép számmal van új munkáltató partnerünk (áprilistól például a nemzetközi adótanácsadó, a Grant Thornton is erősíti a patikás tábort), aki az egészségpénztár által nyújtott szolgáltatásokkal is igyekszik megtartani és megszerezni a minőségi munkavállalókat. Igaz, a szektor idei első féléves ágazati statisztikái azt mutatják, sok munkáltatót eltántorított az egészségcélú öngondoskodás támogatásától az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés megemelt adóterhe.

MNB: átrendeződik a szektor

A Magyar Nemzeti Bank egészségpénztári szektorra vonatkozó 2017. I. féléves statisztikái szerint az intézménycsoport taglétszáma csekély mértékben csökkent és a tagdíjbevétel 2017. I-II. negyedévi halmozott értéke is alulmúlta (18,5%-kal) az előző év azonos időszakának értékét. A szektor eredményeiből az is látszik: a munkáltatók visszavették a dolgozóiknak fizetett tagdíj-hozzájárulásokat, ugyanakkor az egyéni tagdíjbefizetések jelentősen megugrottak, vagyis a munkavállalóknak továbbra is van igényük az egészségpénztári szolgáltatásokra. Idén az első félévben a tagok által fizetett tagdíj 46%-kal haladta meg a tavalyi első féléves befizetéseket és így a 2017. január – június között beérkező tagdíjbevételek felét már a tagok egyéni befizetései tették ki.

A trendforduló a szolgáltatások igénybevételében is látszik: nő a társadalombiztosítási ellátás keretében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások kiegészítésének, helyettesítésének súlya a költésekben, egyre népszerűbbek a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátások és dinamikusan bővül a betegséghez, egészségi állapothoz kapcsolódó segélyeket igénybe vevők száma (idén a statisztika ide sorolja a betegség miatti keresőképtelenség esetén a kieső jövedelem teljes vagy részleges pótlását is). A pénztártagok tehát egyre tudatosabbak és az egészségcélú megtakarításukat a mindennapi élethelyzetükhöz mérten töltik és költik, így az egyéni befizetések után járó szja-visszatérítést is maximalizálni tudják.

A tudatosság erősödése jó hír a munkáltatóknak is, hiszen míg néhány éve elsősorban az adóoptimalizálás eszközeként tekintettek az önkéntes pénztári cafeteriára, ma a béren kívüli juttatással jelentősen hozzájárulhatnak munkavállalóik elégedettségéhez.

Mi várható jövőre?

 

<< VISSZA