Sikerrel vettük az akadályt! (2018.01.01)
Az Új Pillér Egészségpénztár sikeresen teljesítette a 2017 elején maga elé kitűzött célt: a cafeteriarendszer kedvezőtlen átalakítása ellenére is sikerült megőriznünk tagságunkat, sőt! Nőtt a taglétszám az év során.

2017 egyértelműen trendforduló volt az önkéntes pénztári szektorban. A magasabb cafeteria-adó hatására csökkenő munkáltatói hozzájárulást a tagság egyéni befizetésének növekedése kompenzálta. A Patika-csoportba áramló egyéni befizetés több mint 31%-kal bővült egy év alatt köszönhetően a növekvő lakossági egészségtudatosságnak, az állami finanszírozás visszaesésének, a pénztári szolgáltatások bővülésének és nem utolsó sorban azoknak az online kényelmi szolgáltatásoknak, amelyeket 2017 során bevezettünk. Az előzetes adatok alapján az év végére csoportszinten az egyéni befizetések utolérték és meghaladták a munkáltatói tagdíj-kiegészítéseket.

Az egészségpénztár egyik legyőzhetetlen előnye, hogy alkalmas az egész család egészségéről való gondoskodásra a társkártya-rendszernek köszönhetően. 2017 során sok régi tagunk is úgy döntött, a számlájához teljes hozzáférést biztosító társkártyával lepi meg közeli hozzátartozóit. A növekvő társkártyás költések is hozzájárultak ahhoz, hogy a szolgáltatási kiadásokban kevésbé volt érezhető a munkáltatói szerepvállalás csökkenése.

A lakosság körében zajló paradigmaváltás mellett a tavaly bevezetett önsegélyező szolgáltatások népszerűsége is hozzájárult az egyéni befizetések soha nem látott dinamikus bővüléséhez. 2017-ben több mint 1000 kifizetést teljesített a Patika-csoport és a beérkező szolgáltatási igényeket látva 2018-ban még inkább előtérbe kerül a számtalan élethelyzetben anyagi támogatást jelentő önsegélyező portfólió.

Sikeresnek bizonyultak a 2017 során elindított online fejlesztések is: az azonnal költhető internetes bankkártyás befizetés lehetősége sokak számára könnyítette meg az egészségpénztári számla egyenlegének feltöltését, a befizetések több mint 21%-a ezen a csatornán valósult meg. És bár csupán az év végén vezettük be az online beállítható állandó utalás lehetőségét, máris sokan kihasználták a csoport legújabb kényelmi szolgáltatását.

 

<< VISSZA