A fogyasztásunkkal is segíthetünk, vagy árthatunk (2018.05.03)

Az elmúlt két évben 3,5 millió forint bevétele származott Magyar Vöröskeresztnek a sajátmárkás termékei értékesítéséből. A szervezet a támogatásnak azt az új formáját igyekszik népszerűsíteni, amikor a vásárlók egyszerűen a fogyasztói döntésükkel segíthetnek.

Két éve már, hogy első sajátmárkás termékeit piacra dobta hazánk legnagyobb humanitárius szervezete azért, hogy szabad felhasználású forrásokhoz jusson, amelyeket működésre, illetve azokra a tevékenységi területeire fordíthat, amelyekre kevesebb adomány érkezik. A beérkező adományokkal ugyanis nem gazdálkodhatnak szabadon, azokat csakis arra fordíthatják, amire azokat az adományozók szánták.

„Az eddig befolyt 3,5 millió forintot elsősorban szállítási költségekre fordítottuk, hogy a rászorulókhoz minél előbb eljussanak az adományok. Ez több ezer nélkülöző családot jelent, akiknek a helyzetén gyorsan tudott segíteni a Magyar Vöröskereszt. A kereskedelmi tevékenységünk eredménye azt mutatja, hogy az emberek jó szívvel vásárolják sajátmárkás termékeinket, ezt egyébként már az ország 134 pontján megtehetik” – mondta el Sajgó Beáta, a Magyar Vöröskereszt marketingvezetője.

A hazai Vöröskereszt kereskedelmi tevékenysége a fej- és elemlámpa értékesítésével kezdődött el, ezt a karácsonyi időszakban a szaloncukor követte, tavaly ősszel pedig megjelentek a világító kulcstartók és csíptetős olvasólámpák is. Idén, az év második felében egy különleges kávédesszerttel is találkozhatunk a legnagyobb kiskereskedelmi üzletláncok boltjaiban a tervek szerint. A csomagoláson megjelenő logón kívül a „Finom támogatás” szlogen jelzi a Magyar Vöröskereszt sajátmárkás édességeit.

A Patika-csoport tagjai is állást foglalhatnak a vásárlásaikkal: az egészségkártyájukkal az egészséges termékekre voksolhatnak az üzletekben. Egészségpénztári számlára – a gyógyszereken és a magánegészségügyi szolgáltatásokon túl – elszámolhatóak például az OGYÉI engedélyszámmal ellátott vitaminok és gyógyhatású készítmények, a gluténmentes élelmiszerek, az ágybetétek, bizonyos lábbelik, egyes, minősített gyógyszállodákban igénybe vett szolgáltatások, mint például a gyógymasszázs vagy egészségcélú kezelések.

<< VISSZA