Mi is ott voltunk a Pozsonyi Pikniken! (2018.09.04.)

Újlipótváros kulturális piknikén nagyon sokaknak mutattuk be az egészségpénztári megtakarításban rejlő előnyöket. A standunknál egész nap nagy volt a tömeg. Volt, akit a szűrővizsgálatok vonzottak, míg mások arra voltak kíváncsiak, milyen szolgáltatásokért fizethetnek a 20%-os szja-visszatérítéssel támogatott egészségpénztári megtakarításból.

A jubileumi 10. piknikentöbb mint száz színházi produkciót láthattak az érdeklődők, könyvkiadók kínálatából tallózhattak, vásározók portékáit mustrálhatták és jóllakhattak a gasztrosoron. A Patika-csoport standján is nagy volt a kavalkád egész nap: többeket érdekelt, hogy kinek és miért éri meg az egészségcélú önggondoskodás. Örömmel tapasztaltuk, hogy a lakosság jelentős része keres olyan megtakarítást, amely valamilyen módon kedvezőbbé teszi a gyógyszerek finanszírozását, vagy a magánegészségügyben való gyógyulást. Szerencsére sokan voltak, akik már korábbról ismerték az önkéntes pénztári lehetőséget, sőt, azt fontolgatták, hogy belépnek. Még többen voltak viszont azok, akik erről a pikniken hallottak először, és ennek alapján döntöttek úgy, csatlakoznak a pénztárhoz.

A piknikezők közül sokan kihasználták az ingyenes dietetikai tanácsadást és a különböző szűrővizsgálatokat, amelyeket partnerünk, a Doktor24 nyújtott a standunknál. Az egészségügyi szakemberek mértek vércukorszintet, vérnyomást és testtömegindexet, mi pedig a melegre való tekintettel ásványvizet osztottunk kicsiknek és nagyoknak.   

Hatalmas öröm számunkra, hogy a lakosság egyre nagyobb hányada nyitott az egészségcélú öngondoskodásra, a jövőben tervezett beavatkozásra való előtakarékosságra, amelyet az állam is támogat adójóváírással. Sokan kérdezték, hogy mi lesz jövőre a munkáltatói tagdíj-hozzájárulással a 2019-re elfogadott adócsomag hatására. Szerencsére őket is meg tudtuk nyugtatni, hogy a célzott szolgáltatás változatlan feltételekkel adózik jövőre is, így a munkáltatóknak lesz lehetőségük az egészségtudatos dolgozóik kedvezményes támogatására, ha némileg új köntösbe is kell öltöztetni a juttatást. De sem az összegen, sem a támogatási célon nem kell, hogy változtassanak.

<< VISSZA