Ezt várja a MOK az új kormánytól
A Magyar Orvosi Kamara 6 pontban fogalmazta meg, mit várnak az új szakmai irányítóktól. Az állásfoglalás egyik leghangsúlyosabb eleme a hálapénz kivezetése. A paraszolvencia torzítja az ellátórendszert, rontja a rezidensek oktatási színvonalát és kedvét szegi a fiatal orvosoknak, mert nem kapnak képzettségüknek megfelelő feladatokat.
Így foglalkoztathatunk diákokat
Amennyiben a foglalkoztatónál cafetériarendszer működik, a diákok munkaviszonyukra tekintettel részesülhetnek többek között egészségpénztári juttatásban is, a juttatás mértékének nincs felső határa, a juttatásnak csupán az egyéni cafetériakeret szab határt.
Egészséges étkek: cukormentes brownie
Új sorozatot indítottunk hírlevelünkben: minden hónapban megosztunk olvasóinkkal egy ínycsiklandó, mégis egészséges receptet Virágh Barbara segítségével. Júniusi egészséges étkünk: gyerekek és felnőttek egyik kedvenc nasija, a cukormentes brownie.
Hiteltörlesztés egészségpénztárból? Simán!
A hozamemelkedés hatására drágulnak a lakáshitelek, de a törlesztés anyagi terhét akár az egészségpénztári számláról is csökkenthetjük függetlenül attól, hogy vásárlásra, felújításra vagy bővítésre igényeltük a hitelt. A munkáltatók az egészségpénztári tagdíj-kiegészítéssel tudják megkönnyíteni dolgozóik fizetési kötelezettségeit.
Mit ér az egészségpénztári juttatás?
A Nolato Magyarország két éve bevezetett, az elemek szabad választására épülő cafeteriarendszerében az egészségpénztári befizetést a dolgozók 42%-a választotta idén. A társaság HR-igazgatójával arról beszélgettünk, hogy mi a szerepük az egészségcélú juttatásoknak a fokozódó piaci versenyben és a munkavállalókért folyó küzdelemben.
Készüljön újpilléres patikakártyával a nyaralásra!
Indul az utazási szezon! Annak, aki külföldre megy – munkavégzés akár turisztikai céllal –, érdemes végiggondolnia néhány, az egészségével kapcsolatos dolgot: szed-e rendszeresen valamilyen gyógyszert, milyen váratlan betegségekre lehet számítani az idegen országban, szükség esetén milyen módon vehet igénybe orvosi ellátást.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!