Felmérés: nyaraláskor hanyagoljuk a testmozgást
A magyarok körében a gyaloglás, a biciklizés és a futás a legnépszerűbb mozgásforma. Sokan rendszeresen mozognak, nyaraláskor azonban inkább lazítunk.
Szuperrecept egészségtudatosoknak!
Tortillát is készíthetünk egészséges alapanyagokból, így lassul a felszívódás, tovább tart jóllakott állapotban. Kattintson a receptért!
Tombol a pollenterhelés, kiadták a másodfokú riasztást!
Szemviszketés, torokkaparás, köhögés, szűnni nem akaró tüsszögés, orrfolyás, bőrkiütés az allergia leggyakoribb tünetei, amelyek egyre többek napjait beárnyékolják. Az allergológiai kezelés és a tüneteket enyhítő szerek is olcsóbbak Új Pillér kártyával.
Felmérés: kevesen lesznek nevelőszülők
A gyerekszületéskor járó 1 000 000 forintos önsegélyező támogatás örökbefogadás esetén is igényelhető.
Versenyképesség-növelő szerepe lehet a lakosság egészségének
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) versenyképesség-javító 180 pontos csomagjában 22 pontban taglalják a modern egészségügy kialakításához vezető lépéseket. Szó van benne többek között prevencióról, finanszírozásról, ellátásminőségről.
Egyre többe kerül Magyarországon az egészség
Az Eurostat infografikájából kiderül: hazánkban nőtt legnagyobb mértékben az egészségügy 2000 és 2017 között. Valószínűleg az áremelkedésnek még nincs vége, hiszen a fejlett egészségügyi technológia és a gyógyszerinnováció drága, az orvosok bérét pedig muszáj emelni. Az egészségpénztári tagság csökkenti a háztartásokra rakódó pluszterheket.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!