Blog
Fontos az egészségpénztárak társadalmi szerepe (2018.09.28.)
A pénztáraknak fontos szerepük van az öngondoskodás fokozásában – mondta Windisch László, az MNB alelnöke a Pénztár-konferencián. Jelenleg 700 Mrd forintos egészségügyi kiadásból a háztartások mindössze 56 Mrd forintot költenek egészségpénztáron keresztül. Így nagyon sokan elesnek a 20%-os szja-visszatérítéstől is.
Kezében van a mellrák korai felismerésének lehetősége! (2018.09.25.)
A mammográfia az egyetlen biztos módja a mellrák korai kimutatásának, ezért nagyon fontos, hogy az érintett, 45-65 éves nők eljárjanak az éves szűrésekre - közölte Vass László, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület elnöke.
A D-vitaminos és C-vitaminos Calcium-Sandoz nem szennyezett (2018.09.22.)
Újabb bejelentés Calcium-Sandoz pezsgőtabletta ügyben: a gyártó arra törekszik, hogy az egészségpénztári kártyával is megvásárolható termék minél előbb újra kapható legyen a patikákban.
Az egészséges étrend jót tesz a Földnek (2018.09.20.)
Ha az emberek áttérnek a több gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó egészséges étrendre, akár 55%-kal is csökkenhet a vízlábnyom egy új európai tanulmány szerint.
Nem kell mindig aszpirin! (2018.09.17.)
Ne dőljünk be a reklámoknak! Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy az egészséges 70 felettieknek nincs szükségük napi szinten az aszpirinre. Nem csökkenti a szívroham kockázatát, sőt!
Szed probiotikumokat? Nem biztos, hogy használ (2018.09.15.)
Izraeli tudósok szerint a jövő probiotikumának testre szabottnak kell lennie, vagyis az egyes emberek igényei szerint kellene megtervezni őket – olvasható a BBC hírportálján megjelent cikkben.
Korábbi blogbejegyzéseink