Önsegélyező szolgáltatások

Prémiumkassza prémium szolgáltatásportfolióval

Az eddigi egészségpénztári portfolió mellett a jövőben számos önsegélyező lehetőség nyílik meg. Jelentősen bővülnek tehát a kassza szolgáltatásai, természetesen ennek megfelelően a hozzánk csatlakozott szolgáltatóhálózat is. Az új szolgáltatások között szerepel például a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátás, a közüzemi díjak finanszírozása, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése vagy az idősgondozás.

Az Új Pillér Egészségpénztár bízik abban, hogy ezzel a lépéssel hozzá tud járulni a lakosság öngondoskodási hajlandóságának széleskörű terjedéséhez, a felelős munkáltatói szerepvállalás elmélyítéséhez, a munkáltató és a munkavállaló közötti bizalomra épülő új típusú vállalati kultúra kialakításához.

Az Új Pillér önsegélyező pénztári szolgáltatásai

Az önsegélyező pénztári szolgáltatások újpilléres patikakártyával nem vehetők igénybe. A szolgáltatás igénybevételéhez a nyomtatványt valamint az azon meghatározott, az igényléssel egyidejűleg benyújtandó iratokat együttesen kell benyújtani a Pénztárnak.

Az önsegélyező szolgáltatások igénybevétele az egyéni számlára történt befizetéstől számított 180 nap elteltét követően lehetséges.

A szolgáltatások iránti igényt a szolgáltatás alapjául szolgáló esemény bekövetkezését, állapot kialakulását, illetve a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló dokumentum kézhezvételét követő 120 napon belül kell a pénztárhoz benyújtani, azt követően a jogosultság érvényét veszti.

Gyermek megszületése, illetve örökbefogadása esetén igényelhető támogatás
Csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj kiegészítése
Gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás összegének kiegészítése
Nevelési-, tanévkezdési támogatás
Munkanélküli ellátás támogatása
Közüzemi díjak finanszírozásának támogatása
Lakáscélú jelzáloghitel törlesztésének támogatása
Tűz- és elemi károkhoz kapcsolódó segélyek
Intézményi idősgondozás támogatása
Temetés költségeinek támogatása
Az igénybevételhez szükséges letölthető nyomtatványok


Adómegtakarítást jelent az önsegélyező pénztár is

Amellett, hogy az önsegélyező pénztárba fizethetünk egyénileg, a cafeteria rendszer keretében a munkáltató egyes meghatározott juttatásként, 40,71%-os adózással munkáltatói hozzájárulást adhat a dolgozójának.

A magánszemély az általa befizetett tagdíjból és a további befizetésekből (egyéni tagdíj-kiegészítés) 20 százalékot visszaigényelhet az adott évben befizetett személyi jövedelemadójából (szja). Erről – hasonlóan más önkéntes kasszába teljesített befizetéshez – az adóbevallásban rendelkezhet, a visszajáró összeget pedig jóváírják az önsegélyező pénztári számláján. A hatályos szabályok értelmében a maximálisan visszaigényelhető összeg évente 150 ezer forint.